Για μία ακόμα φορά το LesvosNews.gr επιβεβαιώνεται για τις αποκαλύψεις που κάνει !!!
Πριν από λίγες ημέρες, ο Γιάννης Συνάνης είχε αποκαλύψει στην εκπομπή «Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά» στον ΣΚΑΪ, ότι επρόκειτο να έρθουν στη Λέσβο 500 νέα κοντέινερ – οικίσκοι, που θα χρησιμοποιούνταν για τη φιλοξενία μεταναστών.
Την αποκάλυψη μάλιστα αυτή αμφισβήτησε έντονα ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Βέττας, ο οποίος χαρακτήρισε την πληροφορία αυτή σαν “φήμη που τρομοκρατεί τον κόσμο”, με αποτέλεσμα προκληθεί σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ των δύο ανδρών.
Σήμερα έρχεται η επιβεβαίωση από την εταιρεία μεταφορών ΕΦΑΜ, η οποία έχει μπει άδικα στο “στόχαστρο” των κατοίκων των Παμφίλων, επειδή έχει αναλάβει τη μεταφορά των πρώτων 250 κονέινερ που θα τοποθετηθούν στον καταυλισμό του Δήμου Λέσβου στον Καρά Τεπέ, αλλά τα αποθηκεύει στις εγκαταστάσεις της ΕΑΣΛ στα Πάμφιλα .
Τα αποθηκευμένα κοντέινερ – οικίσκοι στις εγκαταστάσεις της ΕΑΣΛ στα Πάμφιλα.
Οι κάτοικοι των Παμφίλων έχουν ξεσηκωθεί, γιατί στη θέα αυτών των κοντέινερ – οικίσκων στις αποθήκες της ΕΑΣΛ, θεώρησαν ότι ετοιμάζεται στην περιοχή τους νέα δομή φιλοξενίας μεταναστών.
Οι άνθρωποι της ΕΦΑΜ βάζουν τα πράγματα στη θέση τους:
“Έχουμε αναλάβει τη μεταφορά σε πρώτη φάση 250 κοντέινερ – οικίσκων στη Μυτιλήνη, οι οποίοι προορίζονται για τον καταυλισμό του Δήμου Λέσβου στον Καρά Τεπέ. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα η μεταφορά τους θα ολοκληρωθεί. Ωστόσο στο χώρο του καταυλισμού θα τοποθετηθούν τμηματικά και σε τακτά διαστήματα… Επειδή δεν είχαμε μεγάλο χώρο για να τα αποθηκεύσουμε, συμφωνήσαμε με την ΕΑΣΛ να τα αφήσουμε για λίγο καιρό εκεί, μέχρι να τα παραδώσουμε. Πρέπει να το καταλάβουν οι κάτοικοι των Παμφίλων, ότι τα κοντεινερ αυτά, δεν προορίζονται για νέα δομή φιλοξενίας μεταναστών στην περιοχή τους.”