Περισσότεροι από 1.200 Τούρκοι τουρίστες, επέλεξαν για να περάσουν την Πρωτομαγιά τους στη Λέσβο και έφτασαν στο Αιγαιοπελαγίτικο νησί με τα πλοία της γραμμής από το Αϊβαλί.
Μπορεί η παραμονή τους στο νησί να ήταν μικρή, ωστόσο ο επιχειρηματικός κόσμος της Λέσβου, -ιδιαίτερα όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό – πήραν μια μικρή οικονομική ανάσα.
Το πιο σημαντικό όμως μήνυμα από τις αφίξεις αυτές των Τούρκων τουριστών στη Λέσβο, είναι ότι όπως έδειχναν από την αρχή της άνοιξης τα τουριστικά στοιχεία και φέτος οι γείτονες εξ ανατολών, θα αποτελέσουν τον “αιμοδότη” της τουριστικής οικονομίας στα νησιά του Αιγαίου και ιδιαίτερα σε αυτά που έχουν πληγεί από το μεταναστευτικό κύμα.
Ωστόσο σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από Έλληνες τουριστικούς πράκτορες και ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων, παραμένει το πρόβλημα της δυσλειτουργίας στην πύλη εισόδου της Λέσβου, όπου παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στην διαχείριση της έκδοσης βίζας.
Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, χρειάζεται άμεσα επί πλέον ηλεκτρονικός εξοπλισμός και ανθρώπινο δυναμικό.