Ο Οικολογικός άνεμος έγινε αποδέκτης καταγγελιών για μπαζώματα και παράνομες ενέργειες στην περιοχή γύρω από τον ποταμό Ευεργέτουλα. Κατά την σημερινή επίσκεψη κλιμακίου του Οικολογικού Ανέμου στην περιοχή εντοπίστηκαν δύο περιοχές ανατολικά της κοίτης του Ευεργέτουλα όπου χρησιμοποιούνται ως χώροι απόθεσης μπάζων ή/και αποκομιδής αμμοχάλικου ενώ επιπλέον εντοπίστηκε ένα φορτηγό που πέταγε μπάζα σε τρίτο σημείο 300 μέτρα από τη γέφυρα των Κεραμειών στη δυτική όχθη του ποταμού Ευεργέτουλα.
Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες αλλά και το σχετικό βίντεο η εναπόθεση μπάζων στις όχθες του ποταμού γίνεται χωρίς κανένα μέτρο και διαδικασία. Λόγω του όγκου και της ποιότητας των αποθέσεων είναι προφανές ότι τα μπάζα δεν προέρχονται από την οικοδομή ενός ιδιώτη αλλά από δημόσιο έργο. Ο Οικολογικός άνεμος ενημέρωσε για το συμβάν το Αστυνομικό τμήμα Αγιάσου και προετοιμάζεται αναφορά στα Τμήματα Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου καθώς και στην Εισαγγελία Μυτιλήνης.
Ο Μιχάλης Μπάκας, περιφερειακός σύμβουλος βορείου Αιγαίου με τον οικολογικό άνεμο έκανε την παρακάτω δήλωση: «Μπάζα παντού, σε μια περίοδο που όλοι εγκωμιάζουν την ποιότητα του περιβάλλοντος στο νησί μας και είμαστε υπερήφανοι για την ανακήρυξη όλου του νησιού της Λέσβου σε Γεωπάρκο. Το ζήτημα της διαχείρισης των αδρανών υλικών στο νησί μας το έχουμε θέσει πολλές φορές χωρίς δυστυχώς να υπάρχει κινητοποίηση από τις αρμόδιες αρχές. Δεν είναι δυνατόν σε μια σύντομη επίσκεψη μας στην περιοχή να διαπιστώσαμε τόσες προβληματικές καταστάσεις και οι αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου να μην κάνουν τίποτα. Εάν ξαναπλημυρίσει ο Ευεργέτουλας ποιος θα φταίει; Οι «οικολόγοι» όπως δυσφημιστικά διέδιδε μετά την καταστροφή του 2012 ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης ή όλοι αυτοί που μπαζώνουν το ποτάμι; Από την πλευρά μας ζητάμε για μια ακόμη φορά την κινητοποίηση των αρμοδίων δημοσιών υπηρεσιών που αντί να κάνουν τα στραβά μάτια σε παράνομες ενέργειες ακόμα και κατά την εκτέλεση δημοσίων έργων, να αναλάβουν το ρόλο τους ουσιαστικά για την περιβαλλοντική προστασία του νησιού. Μόνο έτσι ο κάθε ένας από εμάς θα μπορέσει να εμπιστευτεί την Πολιτεία και θα σταθεί υπεύθυνος πολίτης, φρουρός και προστάτης της περιβαλλοντικής μας κληρονομιάς Γιατί όπως έχουμε σημειώσει και στο παρελθόν αν χάσουμε την ποιότητα του περιβάλλοντος του νησιού μας, όταν τελειώσει η κρίση, θα είμαστε δυο φορές φτωχοί.