Με ανακοίνωση που μας έστειλαν από τον όμορφο Μόλυβο, μας γνωστοποιούν ότι ακυρώνεται η προγραμματισμένη προβολή ταινίας για σήμερα Σαββάτο λόγω …έλλειψης πετρελαίου και αναφέρουν:
“Αγαπητοί φίλοι του mymolivos,
Καλή Χρονιά
Μακάρι αυτή η νέα χρονιά να φέρει την αλλαγή. Αλλαγή όμως δε γίνεται αν εμείς δε κάνουμε κάτι διαφορετικό απ’αυτό που συνηθίζαμε να κάνουμε μέχρι τώρα. Αν ακολουθήσουμε τον ίδιο δρόμο θα φτάσουμε στον ίδιο προορισμό. Ας επιλέξοουμε λοιπόν να πάρουμε διαφορετικό δρόμο αύριο το πρωί για να πάμε στη δουλειά μας. Ας διαλέξουμε την δεύτερη επιλογή αντί για τη συνηθισμένη πρώτη που διαλέγαμε μέχρι σήμερα.
Σταματώ εδώ ……
Δε θα γίνει προβολή ταινίας το Σάββατο. Πριν τρεις εβδομάδες μιλήσαμε με τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου και μας είπε ότι ο Δήμος Λέσβου δε μπορεί να διαθέσει πετρέλαιο για τη θέρμανση του συνεδριακού κέντρου. Αυτό θα γίνει όταν “περάσει” ο προυπολογισμός που σημαίνει κατά το Φεβρουάριο. Το Σάββατο ανμένονται χαμηλές θερμοκρασίες πράγμα που κάνει την παραμονή στον χώρο αδύνατη.
Στην αρχή σκεφτήκαμε να βάλουμε πετρέλαιο εμείς. Το έχουμε ξανακάνει. Φέρνουμε ένα μπετόνι και το χρησιμοποιούμε. Το υπόλοιπο το πέρνουμε πίσω για την επόμενη φορά.
Σκεφτήκαμε να δράσουμε διαφορετικά. Αν δεν υπάρχει θέρμανση στο Συνεδριακό Κέντρο δεν αφορά μόνο στην κινηματογραφική ομάδα. Είναι μια υπηρεσία που πρέπει να την πρέχει ο Δήμος στους δημότες του. Δεν αναφέρω καθόλου ότι οι δημότες μέσα από τα δημοτικά τέλη έχουν ήδη πληρώσει την υπηρεσία αυτή. Αφορά λοιπόν όλους τους δημότες.
Επιλέξαμε να δράσουμε με αυτό τον τρόπο. Δεν μπορείς να πεις ότι είναι διαμαρτυρία. Δεν συμβαίνει δα και κάτι το κοσμοιστορικό κάθε Σάββατο το βράδυ σ’ αυτό το χώρο. Μια απλή προβολή ταινίας είναι.
Αν οι διάφορες εκδηλώσεις στο χώρο αυτό σταματήσουν μέχρι να υπάρξει θέρμανση. Αν όλοι οι φορείς που χρησιμοποιούν το χώρο αυτό κάνουν τα έγγεραφα παράπονά του στο Δήμο Λέσβου. Ας το σκεφτούμε.
Καλή Χρονιά. Ευτυχισμένο και διαφορετικό το 2015.”